Українців закликали негайно залишити Афганістан

Читать на русском
Українцям надали рекомендації через загострення військового конфлікту на території Афганістану. Так, громадян України закликали негайно залишити країну.

Українцям надали рекомендації через загострення військового конфлікту на території Афганістану. Так, громадян України закликали негайно залишити країну.

Про це йдеться в заяві МЗС.

Українських громадян просять також утриматися від поїздок до Афганістану, враховуючи наступ бойовиків «Талібану», який триває на території близькосхідної країни.

«У разі загрози життю або здоров'ю, виникнення інших обставин, що вимагають негайного консульського реагування, слід невідкладно звертатися до посольства України в Таджикистані, до зони відповідальності якого належить Афганістан», - відзначили в МЗС.

Як звернутися за допомогою:

  • телефон гарячої лінії посольства в Таджикистані - +992900006520;
  • електронну адресу посольства в Таджикистані - [email protected];
  • телефон гарячої лінії МЗС - +38 044 238-16-57;
  • електронну адресу МЗС - [email protected].

Нагадаємо, Афганістан зіткнувся з масштабним наступом бойовиків терористичної організації «Талібан» у більшості своїх провінцій. Наступ талібів розпочався на тлі виведення американського військового контингенту з території Афганістану. Бойовики наступають у 28 із 34 провінцій Афганістану, а в останні тижні таліби почали нападати і на інші території.

7 серпня таліби вперше взяли під свій контроль центр провінції. Місто Зарандж, яка є центром провінції Німроз, впав після запеклих атак із боку талібів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: