США перекидає до Афганістану нові підрозділи армії

Читать на русском
Планується, що вивезення цивільних завершиться до 31 серпня. При цьому в Пентагоні не знають, в яких масштабах збережеться військова присутність США
Ілюстративне фотоReuters

США направляють до столиці Афганістану - Кабулу - додаткові військові частини для забезпечення евакуації цивільних іноземців.

Про це заявив прессекретар Пентагону Джон Кірбі на брифінгу в четвер, 12 серпня.

Офіційно американські військові відправлені в Кабул забезпечувати безпеку евакуації посольства США. Міністр оборони Ллойд Остін заявив, що це тимчасовий захід і назвав кількість додаткових військ - в найближчі 48 годин в Кабул прибуде три батальйони військових США, близько трьох тисяч бійців.

«Міністр оборони доручив Пентагону тимчасово розмістити сили для забезпечення можливостей з безпеки цивільного персоналу США і партнерів. Це тимчасова місія на найближчу перспективу», - додав Кірбі.

Планується, що вивезення цивільних завершиться до 31 серпня. При цьому в Пентагоні не знають, в яких масштабах збережеться військова присутність США після цієї дати.

Нагадаємо, бойовики радикального ісламістського терористичного руху «Талібан» станом на 12 серпня контролюють мінімум 12 з 34 провінцій Афганістану. В останню добу впали такі стратегічно важливі міста, як Кандагар і Герат, а також місто Газні, яке дозволяє створити плацдарм для атаки на Кабул.

За добу до цього в руки бойовиків без бою потрапило місто Пулі-Хумрі - адміністративний центр провінції Баглан на північному сході Афганістану. Крім того, бойовики захопили місто Фарах - центр однойменної провінції на заході країни.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: