Заарештовано семеро рекетирів з Харкова, серед яких лідер Нацкорпусу

Читать на русском
Суд заарештував сімох рекетирів з Харківської області, серед яких члени Нацкорпуса і їх лідер Сергій Величко.
Сергій Величкофото Громадське

Шевченківський суд Києва взяв під варту сімох підозрюваних членів злочинного угруповання, серед яких представники партії «Національний корпус» і їх лідер, а також колишні і діючі правоохоронці.

Про це повідомляє hromadske.ua.

Злочинність в Україні: як змінювалася ситуація в 2013-2020 рокахВ Україні в минулому році відкрили 3 тис. 844 кримінальних справи за статтею умисне вбивство.

Так, лідера харківського Нацкорпусу 27-річного Сергія Величка (він же Чіллі-Віллі), якого звинувачують у вимаганні, відправили під варту на 60 діб.

На суді Величка хотів взяти на поруки народний депутат з партії «Голос» Андрій Шараскін. Але пропозицію депутата відхилили.

Під вартою на два місяці без можливості внесення застави разом з Величкомм також будуть Іван Нікіфоров, Сергій Козлюк, Олег Скрипка, Кирило Крикунов, Дмитро Колесников і Артем Субочєв.

За даними слідства, підозрювані у 2018 році створили ОЗГ у Харківській області, в яку входило близько 50 осіб. Воно займалося рекетом бізнесменів, зокрема, в сфері ритуальних послуг. Обсяг їх «доходу», за даними слідства, склав понад 1 млн грн щомісяця.

Підозрюваним інкримінують статті 255 (створення злочинної організації), 189 (вимагання), 206 (протидія законній господарській діяльності) ККУ.

СБУ також повідомляла про 8-го підозрюваного, якого поки не затримували. Ймовірно, це Артем Мошенський, якого на початку липня підстрелили у Харкові і зараз він на лікуванні в Ізраїлі, уточнює hromadske.ua.

Нагадаємо, 5 серпня СБУ у Харкові викрила масштабну банду рекетирів, які погрожували бізнесменам. Серед підозрюваних - члени Націкорпуса. У них пройшли обшуки.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: