Поліція порушила кримінальну справу через акцію протесту Нацкорпусу

Читать на русском
Правоохоронці затримали 17 осіб за вчинення хуліганських дій під час мітингу у Печерському районі Києва, розпочато кримінальне провадження.

Правоохоронці затримали 17 осіб за вчинення хуліганських дій під час мітингу у Печерському районі Києва, розпочато кримінальне провадження.

Про це передає відділ комунікації поліції Києва.

«Сьогодні активісти влаштували акцію протесту біля офісу на вулиці Великій Васильківській. По закінченню заходу учасники запалили фаєри, димові шашки, а також кинули петарду та декілька банок із фарбою на фасад будівлі. За вчинення протиправних дій правоохоронці доставили 17 осіб до Печерського управління поліції, де встановлюють їхні анкетні дані та відбирають пояснення», — повідомили правоохоронці.

У поліції зазначили, що після проведення перевірки діям кожного буде надана правова оцінка.

«За цим фактом слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 2 ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України, що карається обмеженням волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на строк до чотирьох років», — додали поліцейські.

Нагадаємо, у суботу, 23 травня, біля столичного офісу голови партії «Опозиційна платформа - За життя» Віктора Медведчука пройшла акція протесту, влаштована активістами «Національного корпусу», під час якої стався вибух.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: