Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Голова депутатської фракції "Слуга народу"
  • Член Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки

Арахамія пообіцяв не обмежувати свободу слова

30 серпня 2019 року народний депутат України Давид Арахамія пообіцяв не обмежувати свободу слова. "Давид, до вас (питання - ред.). Чи можете ви гарантувати журналістам, що не буде використовуватись Нацрада з питань телебачення та радіомовлення як інструмент для обмеження свободи слова чи думки, якщо вона вам не подобатиметься", - пролунало запитання. "Ми можемо гарантувати. Як у парламентарів я можу гарантувати. Це наша фракція", - заявив він (відео 1:42:00-1:43:00).
У процесі
Сказано 30 серпня 2019 р.
Перевіряється

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=wgVXcA6X94g
  • https://censor.net.ua/news/3147531/ya_za_svobodu_slova_i_ne_budu_zakryvat_nikakie_telekanaly_u_menya_na_eto_net_ni_prav_ni_polnomochiyi
  • https://prm.ua/natsrada-z-pitan-tb-ne-prodovzhila-litsenziyu-p-yatom-telekanalam-yaki-retranslyuvali-112/
  • https://thebabel.com.ua/news/36425-rada-rozpustila-nacradu-z-pitan-telebachennya-i-radiomovlennya

Результат

5 вересня 2019 року Національна рада з питань телебачення і радіомовлення вирішила звернутися до суду з позовом про анулювання ліцензії для телеканалу NewsOne (ТОВ "Новости 24 години") за мову ворожнечі в ефірі. Крім того, Нацрада шість разів оголошувала попередження телеканалу NewsOne і один раз штрафувала ліцензіата за інші порушення, починаючи з кінця грудня 2017 року. Президент України Володимир Зеленський підкреслює, що виступає за свободу слова, а в його повноваження не входить "закриття телеканалів".

26 вересня 2019 року член Нацради з питань телебачення і радіомовлення Сергій Костинський заявив, що Національна рада не продовжила ліцензію п'яти компаніям, які ретранслювали "112" телеканал в регіонах країни.

2 жовтня 2019 року депутати підтримали в цілому законопроект №2036 про звільнення членів Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення.