Європейські ціни на газ побили черговий рекорд

Читать на русском
У середині дня ціни на газ поставили рекорд, показавши позначку в 543,5 долара за тисячу кубометрів
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

За підсумками доби ціни на газ в Європі на тлі дефіциту побили черговий рекорд, перестрибнувши позначку в 535 доларів за тисячу кубометрів.

Про це повідомляє ТАСС.

В середині дня ціни поставили рекорд, показавши позначку в 543,5 долара за тисячу кубометрів. До кінця торгової сесії ситуація дещо покращилася, газ опустився до 535 доларів за тисячу кубів, продемонструвавши підсумкове зростання на 3,5%.

Рекордні ціни на газ в Європі: в чому причина і як це позначиться на УкраїніЕксперти розповіли, як зростання цін на газ на європейських ринках вплине на Україну. Зокрема, чи буде підвищення вартості для населення.

Ціни на газ в Європі ростуть на тлі дефіциту, оскільки «Газпром» різко скоротив поставки газу, а власні газосховища європейських країн заповнені не повністю.

Нагадаємо, 5 серпня в Західному Сибіру на території одного з підприємств російського газового монополіста «Газпром» прогримів потужний вибух. Через інцидент під загрозою видобуток газу в регіоні, також різко впала кількість «блакитного палива», яке йде в Європу.

Оператор ГТС України повідомив що «Газпром» екстрено спустошує підземні газосховища в Європі, оскільки не хоче нарощувати транзит газу через Україну, а виконати зобов'язання перед європейськими покупцями компанія зобов'язана.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: