У Росії стався потужний вибух на заводі «Газпрому»

Читать на русском
Вибух виявився настільки потужним, що трясло у 20 км від епіцентру, проте постраждалих, за попередньою інформацією, немає
Фото з місця подійВідкрите джерело

У Західному Сибіру на території одного з підприємств російського газового монополіста «Газпром» прогримів потужний вибух. Через інцидент під загрозою видобуток газу в регіоні, також різко впала кількість «блакитного палива», яке йде в Європу.

Про це повідомило російське видання «Известия».

Відзначається, що пожежа і подальший вибух сталися в ніч на 5 серпня у 28 км від одного з російських центрів видобутку газу - міста Новий Уренгой. Горіла будівля заводу, в якому готувався до транспортування газовий конденсат. Вибух виявився настільки потужним, що трясло у 20 км від епіцентру, проте постраждалих, за попередньою інформацією, Немає, як і загрози розташованим по сусідству об'єктам.

«Газпром» штучно створив дефіцит газу в Європі – оператор ГТСРосійський концерн міг заробити тільки в липні до 1,45 млрд євро додатково, при загальній виручці в 2,3 млрд євро

З усім тим, може зупинитися весь газовидобувний комплекс Західного Сибіру, оскільки влада після вибуху припинила роботу заводу і перекрили збір конденсату. Інцидент також позначився на рівні прокачування газу в Європу – він впав з 2,2 млн кубометрів до менш ніж 1 млн.

Нагадаємо, російський газовий монополіст «Газпром» продовжив урізання поставок газу в Європу. Зараз компанія зупинила процес закачування газу в європейські підземні газосховища (ПСГ). З 31 Липня закачування газу падала, поки 2 серпня не була зовсім зупинена.

Тим часом в Європі ціни на газ б'ють нові рекорди. Спотова ціна на «блакитне паливо» слідом за зростанням ціни на газ в Азії перевищила 500 доларів за тисячу кубометрів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: