Ціни на газ в Європі б'ють всі рекорди

Читать на русском
Подорожчання цін на газ в Європі підскочило до рекордного показника за останні три з половиною роки - з березня 2018 року
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

У Європі ціни на газ б'ють нові рекорди. Спотова ціна на «блакитне паливо» слідом за зростанням ціни на газ в Азії перевищила 500 доларів за тисячу кубометрів.

Про це 29 липня повідомляє інформаційне агентство Інтерфакс-Україна.

Так, згідно з повідомленням, найближчий терміновий контракт на вересень на індекс газового хаба TTF на ICE Futures коштує 510 доларів за 1000 кубів газу. Напередодні спотовий контракт на торгах закрився на рівні 484 долари за тисячу кубів.

Рекордні ціни на газ в Європі: в чому причина і як це позначиться на УкраїніЕксперти розповіли, як зростання цін на газ на європейських ринках вплине на Україну. Зокрема, чи буде підвищення вартості для населення.

Це рекордний показник за останні три з половиною роки - у березні 2018 року через холодний фронт The Beast from the East ціна злітала до тисячі доларів за тисячу кубометрів.

На тлі різкого подорожчання газу в Азії в Європу йде все менше поставок СПГ. У липні 2021 року надходження СПГ впало на 23% в порівнянні з липнем 2020 року і на 31% стосовно липня 2019 року. При цьому запаси СПГ в сховищах впали на 19%.

Нагадаємо, Україна в червні наростила імпорт газу в 11 разів у порівнянні з травнем. Обсяги поставок за європейськими напрямками склали майже 90,250 млн кубометрів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: