«Газпром» почав викачувати газ з європейських ПСГ

Читать на русском
Також знизилися поставки по газопроводу «Ямал-Європа» - з 2,2 млн кубів до 1 млн відразу після аварії та 1,5 млн кубів на вечір 6 серпня.
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Російський газовий монополіст «Газпром» почав екстрене викачування газу з підземних газових сховищ в Європі та європейській частині Росії. Причиною стала аварія на газовому заводі в Західному Сибіру 5 серпня.

Про це повідомляє Інтерфакс у п'ятницю, 6 серпня.

Пожежа на заводі стабілізації конденсату в Новому Уренгої серйозно вдарила по постачаннях російського газу - обсяги транзиту впали у два рази. Тому компанія намагається компенсувати їх за рахунок запасів в Європі - так, в день аварії, 5 серпня, перейшли в режим активного відбору сховища Реден в Німеччині, Хайдах в Австрії та Бергермеер в Нідерландах. Також почався відбір газу з російських сховищ.

Також знизилися поставки по газопроводу «Ямал-Європа» - з 2,2 млн кубів до 1 млн відразу після аварії та 1,5 млн кубів на вечір 6 серпня.

Нагадаємо, 5 серпня в Західному Сибіру на території одного з підприємств російського газового монополіста «Газпром» прогримів потужний вибух. Через інцидент під загрозою видобуток газу в регіоні, також різко впала кількість «блакитного палива», яке йде в Європу.

Тим часом в Європі ціни на газ б'ють нові рекорди. Спотова ціна на «блакитне паливо» слідом за зростанням ціни на газ в Азії перевищила 500 доларів за тисячу кубометрів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: