У «Нафтогазі» заявили про виконання плану закачування газу до ПСГ

Читать на русском
На початок серпня у підземних сховищах України є 17 мільярдів кубометрів газу. Це плановий показник.
фото Українські новини

Станом на початок серпня у підземних сховищах України є 17 мільярдів кубометрів газу.

Про це повідомляє пресслужба «Нафтогазу» у понеділок, 2 серпня.

ПСГ України: скільки газу закачували у 2013-2020 рокахУкраїна почне опалювальний сезон з рекордними запасами газу – сховища заповнені щонайбільше на 85 відсотків.

Як відзначили в компанії, таким чином плановий обсяг газу досягнутий за два з половиною місяці до початку опалювального сезону.

При цьому 3,9 млрд кубометрів знаходяться в ПСГ в режимі «митний склад» та належать іноземним трейдерам і приватним компаніям-резидентам.

«Ми розраховуємо, що при нормальних умовах функціонування ринку приватні компанії будуть реалізовувати обсяги газу, які вони зберігають у підземних сховищах, в Україні, а не вивозити за кордон. Зі свого боку компанія продовжує імпортувати газ і закачувати його до сховищ. За нашими внутрішніми планами, обсяги повинні бути ще більшими», - заявив голова «Нафтогазу» Юрій Вітренко.

Як відомо, у цьому році уряд вирішив накопичити до опалювального сезону не менше ніж 17 млрд кубометрів газу. При тому, що у минулий опалювальний сезон країна увійшла з рекордними запасами майже в 28,5 млрд кубометрів.

Закачування імпортного газу до ПСГ Україна почала у червні. Низькі обсяги закупівель пояснювали високою ціною на газ в Європі.

Нагадаємо, в «Нафтогазі» запевнили, що газова складова в тарифах на тепло цього року не підвищиться.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: