Підрахували суму збитків через повені у Німеччині

Читать на русском
Повені в Німеччині, які відбулися в середині липня, завдали шкоди на 30 млрд євро. Зруйновано школи, садочки, лікарні.
Getty Images

Повені в Німеччині, які відбулися в середині липня, завдали збитків на 30 млрд євро. Цю суму передало особливо постраждалим землям Федеральне міністерство фінансів.

Як пише Tagesspiegel, збиток в Північному Рейн-Вестфалія становить 15 мільярдів євро. Для землі Рейнланд-Пфальц ця цифра становить трохи менш як 14 мільярдів євро. Нижчий збиток припадає на Баварію (300 мільйонів) і Саксонію (130 мільйонів).

Меркель планує приїхати до Києва 22 серпняСтало відомо, коли канцлер Німеччини Ангела Меркель приїде з робочим візитом у Київ для зустрічі з Володимиром Зеленським.

Також Федеральний уряд припускає, що ремонт залізничної інфраструктури коштуватиме до двох мільярдів євро.

Відомо, що через повені понад 150 шкіл були пошкоджені, при цьому 8 з них дуже сильно. Крім того, постраждали понад 200 дитячих садків і кабінетів лікарів, а також понад 50 аптек.

Нагадаємо, ЗМІ писали, що через повені в Європі загинуло 200 людей, більше 700 отримали травми різного ступеня тяжкості.

Дослідники з Інституту метеорології і кліматичних досліджень Технологічного інституту Карлсрує, а також Інституту атмосферних і кліматичних наук в Цюріху повідомили, що повені початок більш серйозних катастроф.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: