НАБУ попросить Інтерпол оголосити Януковича у міжнародний розшук

Читать на русском
НАБУ спробує звернутися до Інтерполу щодо розшуку четвертого президента Віктора Януковича і його сина, яких підозрюють у привласненні Межигір'я.
Віктор Януковичwikipedia.org

Національне антикорупційне бюро України планує звернутися до Інтерполу і буде просити оголосити у міжнародний розшук колишнього президента України Віктора Януковича і його сина.

Про це заявив голова НАБУ Артем Ситник під час брифінгу «Презентація звіту про діяльність НАБУ і САП у I півріччі 2021 року» у понеділок, 9 серпня, передає Укрінформ.

Україна направить до РФ новий запит на екстрадицію Януковича – ВенедіктоваРосія відмовляється екстрадувати Віктора Януковича, однак Україна буде подавати повторний запит.

«Заочний арешт Януковича ініційований ... Далі будемо пробувати (оголосити у розшук Інтерполу), наскільки це буде успішно - велике питання», - зазначив Ситник.

Він нагадав, що НАБУ отримало рішення суду про заочний арешт Януковича, що дозволяє у подальшому клопотатися про міжнародний розшук.

Нагадаємо, 2 серпня Печерський районний суд Києва задовольнив клопотання слідчого Державного бюро розслідувань і дав дозвіл на проведення спеціального, заочного, досудового розслідування відносно колишнього президента України Віктора Януковича.

Раніше слідчий суддя ВАКС відмовив НАБУ і САП у заочному арешті Януковича і його сина. У суді пояснили, що президент-втікач і його син отримали статус підозрюваного. Також там встановили, що їх оголосили у міжнародний розшук, проте детектив не вніс ці дані до Єдиного реєстру досудових розслідувань і тому в заочному арешті відмовили.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: