Україна направить до РФ новий запит на екстрадицію Януковича – Венедіктова

Читать на русском
Росія відмовляється екстрадувати Віктора Януковича, однак Україна буде подавати повторний запит.
Фото: Ірина Венедіктова / Facebook

Росія відмовляється екстрадувати колишнього президента Віктора Януковича, однак Україна в подальшому буде подавати повторний запит.

Про це заявила генеральний прокурор України Ірина Венедіктова в інтерв'ю каналу «Україна 24».

Зеленський розповів, які санкції запровадили проти Януковича і його оточенняНасамперед йдеться про блокування всіх активів і майна, запобігання виведенню капіталів за межі України

«Ми подавали на екстрадицію - Росія нам відмовила. Ми будемо ще подавати на екстрадицію. Зараз є шість базових проваджень, за якими ми рухаємося. Зараз Верховна рада ухвалила закон про «заочку», президент підписав. Я думаю, це буде поштовх в цих процесах», - сказала Венедиктова.

У той же час, за її словами, у справі Януковича про держзраду немає «незакритого гештальту».

«У нього є вирок, який вже набув чинності з 2 жовтня 2020 року. Він засуджений до 13 років позбавлення волі», - нагадала Венедіктова.

Ексклюзивне інтерв'ю з Іриною Венедіктовою на #Україна24Україна 24

Нагадаємо, 24 січня 2019 року Оболонський районний суд Києва заочно засудив експрезидента Януковича до 13 років ув'язнення за держзраду і пособництво у веденні агресивної війни.

Суд також постановив стягнути з Януковича на користь держави процесуальні витрати за проведення судових експертиз в сумі понад 98 тисяч грн.

Захист Януковича подав апеляції на вирок у справі про держзраду. Апеляційний суд 2 жовтня 2020 року залишив вирок без змін.

Адвокати Януковича звернулися до Верховного суду. Засідання призначене на 16 серпня.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: