Привласнення Межигір'я: ВАКС заочно не заарештував Януковича

Читать на русском
Антикорупційний суд відхилив клопотання детектива погодженого з прокурором про заочний запобіжний захід колишньому президенту.
Віктор Янукович

Вищий антикорупційний суд відмовився заочно взяти під варту колишнього президента України Віктора Януковича, якого Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура підозрюють у привласненні Межигір'я.

Таке рішення 26 жовтня ухвалив слідчий суддя ВАКС Володимир Воронько, повідомили «Слово і діло» у суді.

«ВАКС відмовив у задоволенні клопотання НАБУ і САП про заочний арешт президента-втікача у межах справи про привласнення Межигір'я», – сказала керівниця відділу комунікацій ВАКС Олеся Чемерис.

За її словами, суддя відмовив органам правопорядку, оскільки ними порушені умови досудового розслідування, зокрема, про необхідність внесення даних про міжнародне розслідування до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Як відомо, Генеральна прокуратура України розслідувала справу про заволодіння комплексом будівель будинку відпочинку «Межигір'я». У межах цієї справи заочно повідомили про підозру президенту-втікачу Януковичу.

Пізніше після втрати функції слідства Генпрокуратурою вказану справу передали для розслідування детективам НАБУ і прокурором САП. У зв'язку з оголошенням Януковича в розшук НАБУ і САП просили суд заочно взяти під варту президента-втікача.

Нагадаємо, ГПУ повідомила про підозру третьому президенту Віктору Ющенку в рамках розслідування справи щодо виведення резиденції «Межигір'я» із державної власності у 2007 році.

Як зазначається, у підозрі йдеться про те, що Ющенко, діючи за попередньою змовою з групою осіб шляхом зловживання своїм службовим становищем, заволодів державним майном урочища «Межигір’я» вартістю 540 млн грн. По цій справі ГПУ оголосила про підозру ще 5 особам.

У межах цієї справи ГПУ намагалася заарештувати його майно, але Печерський суд відмовив. Пізніше Генпрокуратура програла й апеляцію на це рішення.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: