В Україні на третину зменшаться субсидії для багатьох категорій населення – експерт

Читать на русском
Зараз, коли не вистачає грошей на виплату субсидій, уряд згадав про збільшені норми та вирішив, що пора повернути їх до колишнього вигляду
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Кабінет Міністрів України планує на 50% скоротити норми споживання комунальних послуг, які використовуються при розрахунку субсидій для населення. Якщо ці норми опустяться до показника весни 2020 року, субсидії населенню значно знизяться.

Про це розповів директор Департаменту соціальної політики інституту місцевого розвитку Антон Левицький в ефірі телеканалу «Україна 24».

Субсидії в Україні: як змінилися правила призначення і скільки коштів виділяла державаЯкі нові правила отримання субсидій діють в Україні з 1 травня 2021 року – на інфографіці.

«Введення цих нормативів було чисто популістським і непродуманим. Їх вводили на піку коронавірусу і локдауна і не подумали, наприклад, що 80% одержувачів субсидій - це пенсіонери. Йшлося про те, щоб збільшити норми у зв'язку з тим, що люди починають перебувати вдома і більше споживають води, газу, електрики. Ну, 80% пенсіонерів і так знаходяться вдома, і обсяги споживання для них не збільшилися. Але замість того щоб передати ці гроші лікарям або на боротьбу з наслідками локдауну, просто збільшили розмір субсидій», - заявив експерт.

За словами Левицького, зараз, коли не вистачає грошей на виплату субсидій, уряд згадав про збільшені норми та вирішив, що пора повернути їх до колишнього вигляду. Зрозуміло, що реакція людей на це буде суто негативною.

«Це приблизно на третину зменшиться розмір субсидій, але не всіх, а тільки на воду, газ (побутові потреби), електрику. Зменшення становитиме 50-250 грн, не більше», - повідомив Левицький.

Нагадаємо, що були опубліковані цифри житлових субсидій за травень-червень 2021 року. Середній розмір субсидії за ці місяці становить близько 290 гривень на домогосподарство на місяць.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: