Субсидії в Україні за квітень зменшилися вдвічі – Мінсоцполітики

Читать на русском
У звітному місяці 76,1 тис. сімей подали заяви на отримання субсидії, проте затверджена вона була тільки для 42,9 тис. домогосподарств
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

У квітні поточного року в Україні скоротився середній розмір субсидій. У порівнянні з попереднім місяцем в наявності скорочення в 1,8 раза — до 923 грн.

Про це свідчать дані Міністерства соціальної політики України.

У відомстві пояснили, що причина такої різкої зміни суми – закінчення опалювального сезону.

2,7 млн українських сімей отримали державну допомогу на оплату комунальних послуг, на що з державного бюджету було виділено 2,49 млрд грн. Субсидії виплачувалися і в готівковій, і в безготівковій формі. 2,34 млрд грн українці отримали готівковим платежем, ще 149 млн грн – у безготівковій формі.

Житлові субсидії: що зміниться для українців із 1 травняНові правила призначення житлових субсидій з 1 травня 2021 року. Що зміниться для українців, розібралося Слово і діло.

У звітному місяці 76,1 тис. сімей подали заяви на отримання субсидії, проте затверджена вона була тільки для 42,9 тис.домогосподарств. Це майже у два рази менше, ніж було в березні.

Нагадаємо, в Україні з 1 травня набули чинності нові правила призначення субсидій. Їх оформлятимуть швидше і без спецкомісій.

Також у Міністерстві соцполітики назвали витрати, які не вплинуть на призначення субсидії на оплату комунальних послуг. Йдеться про одноразові витрати на суму понад 50 тисяч гривень.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: