Кабмін змінив порядок нарахування субсидій

Читать на русском
Про зміст постанови розповіла міністр соціальної політики Марина Лазебна під час засідання уряду в середу, 19 травня.
Слово і діло

Кабмін вніс зміни до порядку призначення субсидій - одержувачам допомоги від держави дозволили мати депозит у банку на 100 тисяч гривень та друге житло в спільній власності або в сільській місцевості.

Про зміст постанови розповіла міністр соціальної політики Марина Лазебна під час засідання уряду в середу, 19 травня.

Житлові субсидії: що зміниться для українців із 1 травняНові правила призначення житлових субсидій з 1 травня 2021 року. Що зміниться для українців, розібралося Слово і діло.

За її словами, за цим рішенням при призначенні субсидій не враховуються доходи від розміщення депозитів, оскільки банки подають звіти загальною сумою і поки відсутня персоніфікована інформація про доходи фізичних осіб від депозитів.

«Ми пропонуємо збільшити до 100 тисяч гривень суму коштів на депозитному рахунку, перевищення якого позбавляє громадян права на отримання субсидій», - сказала вона.

«Програма житлових субсидій – це адресна підтримка громадян, які не мають можливості оплатити комунальні послуги, а не підтримка тих, хто приховує свій майновий і матеріальний стан, і як правило, має тіньові доходи, не сплачуючи податки. Тому всі ці зміни про справедливість, адже фінансування призначених субсидій відбувається за рахунок коштів державного бюджету, тобто добросовісних платників податків», - зазначила Лазебна.

Постановою передбачається застосування її норм з 1 травня 2021 року.

Крім того, при призначенні субсидій не будуть враховані житлові приміщення у спільній або частковій власності, а також розташовані у сільській місцевості.

Раніше повідомлялося, що субсидії в Україні за квітень зменшилися вдвічі.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: