Лазебна розповіла, скільком українцям автоматично перепризначать субсидію

Читать на русском
У майбутньому субсидії призначатимуться автоматично, без звернення громадян, якщо мова не йде про декілька винятків з правил
Марина Лазебнаslovoidilo.ua

Під час засідання 19 травня Кабінетом Міністрів було винесено рішення про автоматичні перепризначення субсидій, але тільки для 2,5 млн українських домогосподарств. Однак залишаються близько 460 тисяч домогосподарств, що будуть змушені заново подавати декларації.

Про це розповіла Марина Лазебна, міністр соціальної політики, під час засідання уряду 19 травня.

«Цим рішенням ми пропонуємо зробити автоматичне перепризначення субсидій тим домогосподарствам, у яких відсутні критерії, за якими житлова субсидія не призначається. Рішення про призначення житлових субсидій таким домогосподарствам буде проведено в автоматичному режимі органами соціального захисту населення на підставі інформації Мінфіну за результатами проведеної верифікації», – розповіла Лазебна.

Житлові субсидії: що зміниться для українців із 1 травняНові правила призначення житлових субсидій з 1 травня 2021 року. Що зміниться для українців, розібралося Слово і діло.

Також міністр додала, що в майбутньому періоді субсидії призначатимуться автоматично, без звернення громадян. Виняток становлять такі випадки:

  • Субсидії домогосподарствами були отримані в безготівковій формі;
  • субсидія була призначена за фактичним місцем проживання;
  • субсидія призначена без урахування осіб з-поміж зареєстрованих, які не проживають за місцем реєстрації.

«Тобто, цим людям потрібно подати заяви про призначення субсидій», - пояснила вона, додавши, що подавати прохання про субсидії заново доведеться не більше, ніж 15% українських домогосподарств.

Нагадаємо, в Україні з 1 травня набули чинності нові правила призначення субсидій. Їх оформлятимуть швидше і без спецкомісій.

Також у Міністерстві соцполітики назвали витрати, які не вплинуть на призначення субсидії на оплату комунальних послуг. Йдеться про одноразові витрати на суму понад 50 тисяч гривень.

19 травня Кабмін вніс нові зміни до порядку призначення субсидій - одержувачам допомоги від держави дозволили мати депозит у банку на 100 тисяч гривень і друге житло у спільній власності або в сільській місцевості.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: