У Мінсоцполітики назвали строки автоматичного перепризначення субсидій

Читать на русском
Більше 85% домогосподарствам житлова субсидія на наступний опалювальний період буде призначена автоматично в найближчі тижні.

Більше 85% домогосподарствам житлова субсидія на наступний опалювальний період буде призначена автоматично в найближчі тижні.

Зараз Мінфін готується до верифікації, повідомляє пресслужба Міністерства соціальної політики.

«У найближчі тижні після надходження від Мінфіну результатів верифікації одержувачів житлової субсидії на відповідність новим критеріям її отримання, органами соціального захисту населення буде забезпечено автоматичне її призначення понад 2,5 мільйонам одержувачів», - йдеться в повідомленні.

Субсидії в Україні: як змінилися правила призначення і скільки коштів виділяла державаЯкі нові правила отримання субсидій діють в Україні з 1 травня 2021 року – на інфографіці.

При цьому у міністерстві звернули увагу, що призначення й нарахування житлових субсидій всім домогосподарствам буде проведене починаючи із травня поточного року.

У Мінсоцполітики зазначили, що збір і обробка інформації про понад 6 млн осіб (кількість осіб, котрі входять до складу домогосподарства, у середньому становить 2 людини), вимагає залучення до процесу різних джерел інформації та часу на її обробку. Зокрема це стосується інформації від десятків банківських установ, реєстрів прав на рухоме і нерухоме майно.

«Поки відповідна інформація узагальнюється Мінфіном для проведення верифікації», - додали в пресслужбі.

Раніше Кабмін змінив порядок нарахування субсидій.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: