Уряд проводить верифікацію субсидій через брак грошей у бюджеті – експерт

Читать на русском
Замість того щоб підіймати доходи населення, український уряд вирішив пройти легшим для нього шляхом
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

В Україні проходить верифікація субсидій на послуги ЖКГ. Причина цього полягає в тому, що в Державному бюджеті може не вистачити грошей на виплати всім нужденним, тому уряд попрямував по легшому шляху.

Про це розповів економіст Олег Пендзін в ефірі телеканалу «Україна 24».

«Грошей однозначно може не вистачити. І уряд пішов шляхом верифікації власників субсидій і, на мій погляд, значно ускладнило те, що ми називаємо соціальною справедливістю. Тобто ті люди, які можуть платити самі, теоретично на них перевести цей платіж. Просто треба нагадати, що сьогодні 82 млрд грн боргів за послуги ЖКГ. Це та ситуація, коли люди повинні платити, але не платять, тому що немає сил», – розповів він.

Житлові субсидії: що зміниться для українців із 1 травняНові правила призначення житлових субсидій з 1 травня 2021 року. Що зміниться для українців, розібралося Слово і діло.

Експерт поділився думкою про єдино можливий шлях розв'язання проблеми.

«Яким чином розв'язувати це питання — сьогодні у всіх країнах світу, особливо Східної Європи, є допомога своїм громадянам, які не мають можливості платити. Мова не про ціни енергоносіїв, мова про рівень доходів населення. І єдиний шлях, як вирішити проблему — підіймати доходи населення», – резюмував він.

Нагадаємо, в Україні з 1 травня набули чинності нові правила призначення субсидій. Їх оформлятимуть швидше і без спецкомісій.

Також у Міністерстві соцполітики назвали витрати, які не вплинуть на призначення субсидії на оплату комунальних послуг. Йдеться про одноразові витрати на суму понад 50 тисяч гривень.

19 травня Кабмін вніс нові зміни до порядку призначення субсидій - одержувачам допомоги від держави дозволили мати депозит у банку на 100 тисяч гривень і друге житло у спільній власності або в сільській місцевості.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: