Зеленський ветує закон по декларуванню

Читать на русском
Голова держави Володимир Зеленський накладе вето на законопроект про повернення тюремної відповідальності за брехню в деклараціях, щоб не допустити ослаблення кримінальної відповідальності.

Голова держави Володимир Зеленський накладе вето на законопроект про повернення тюремної відповідальності за брехню в деклараціях, щоб не допустити ослаблення кримінальної відповідальності.

Про це повідомляється на сайті Офісу президента.

«Я не допущу знищення або ослаблення електронного декларування чиновників. Підписання закону в проголосованому Верховною радою вигляді неможливе. Це не те, на що очікують українці, і не те, що їм обіцяв я, вносячи цей законопроект на розгляд парламенту. Ми повинні встановити пропорційне і справедливе покарання за правопорушення, пов'язані з декларуванням», - заявив президент.

Деолігархізація за законом: як Зеленський хоче обмежити вплив олігархів та наскільки це реальноЯк президент пропонує боротися з олігархією та чи вдасться йому це зробити, розбиралося Слово і діло.

У пресслужбі глави держави відзначили, що нова норма законопроекту дозволить посадовим особам переписувати дорогі машини і квартири, наприклад, на дружину, яка нібито відмовляється надавати їм документи на майно і таким чином не декларувати їх.

«Кримінальна відповідальність за неподання декларації та внесення до неї завідомо недостовірних відомостей має бути достатньо суворою і передбачати можливість покарання у вигляді позбавлення волі. Корупціонери мають понести відповідальність згідно із законом», - додав Зеленський.

Нагадаємо, Верховна рада 3 червня схвалилаа законопроект у другому читанні, його підтримали 307 народних депутатів. Як заявили в НАЗК, під час голосування до документу внесли кілька поправок, які дозволять посадовим особам не декларувати майно членів сім'ї, навіть якщо вони знають про його наявність. Згідно з поправками, майно членів сім'ї потрібно декларувати, тільки якщо «член сім'ї надав відомості про такі об'єкти» декларанту.

Також народні депутати не підтримали пропозицію глави держави позбавляти волі за навмисне неподання декларації.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: