Зеленський провів бесіду з директором МВФ Кристаліною Георгієвою – ОПУ

Читать на русском
Сторони домовилися активізувати роботу представників МВФ в Україні. Також Зеленський запросив Георгієву відвідати Україну
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Президент України Володимир Зеленський провів бесіду в телефонному режимі з директором Міжнародного валютного фонду Кристаліною Георгієвою.

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

Зеленський подякував Георгієву за підтримку, яку МВФ надавав Україні в 2020 році. Також сторони обговорили прогрес у виконанні поточної програми МВФ stand-by, в тому числі закон про банківську систему і реформу судової системи України.

Рік без траншів: чи є майбутнє у співпраці між Україною та МВФНардепи декларують намір реструктуризувати борги перед МВФ, а президент натякає на можливість перегляду умов співпраці із Фондом. Що відбувається у відносинах з МВФ та якими будуть наслідки у разі зупинення кредитування – аналізував Олександр Радчук.

«Позиція України залишається незмінною: відносини з МВФ дуже важливі для нас, і ми будемо продовжувати виконувати домовленості з міжнародними партнерами» - заявив Зеленський.

Сторони домовилися активізувати роботу представників МВФ в Україні. Також Зеленський запросив Георгієву відвідати Україну.

Нагадаємо, Україна отримає 2,7 млрд доларів від Міжнародного валютного фонду в рамках нової ініціативи Фонду з додаткової емісії спеціальних прав запозичення, водночас тривають переговори про нові транші МВФ за традиційною кредитною програмою.

Раніше міністр фінансів Сергій Марченко анонсував підписання угоди між Україною і МВФ.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: