Україна отримає від МВФ 2,7 млрд доларів – Рашкован

Читать на русском
Заступник директора МВФ від України не назвав точних термінів, але зазначив, що це дуже позитивний крок з боку керівництва Фонду
Міжнародний валютний фондВідкрите джерело

У Міжнародному валютному фонді домовилися про розподіл СПЗ на загальну суму в 650 млрд доларів, 2,7 млрд з яких повинна отримати Україна.

Про це заступник виконавчого директора від України в МВФ Владислав Рашкован повідомив у своєму Faсebook.

«Вчора ввечері Рада директорів МВФ підтримала алокацію СПЗ на суму в 650 млрд дол, з яких Україна отримає близько 2.7 млрд найближчим часом... В цілому це дуже позитивний крок з боку МВФ, в тому числі для України, оскільки допоможе уряду спокійно управляти публічними фінансами», - написав він.

Слова Рашкована підтвердив глава Національного банку України Кирило Шевченко, який заявив про 2,73 млрд доларів.

Рік без траншів: чи є майбутнє у співпраці між Україною та МВФНардепи декларують намір реструктуризувати борги перед МВФ, а президент натякає на можливість перегляду умов співпраці із Фондом. Що відбувається у відносинах з МВФ та якими будуть наслідки у разі зупинення кредитування – аналізував Олександр Радчук.

«Враховуючи розмір квоти України (0,42%), наша держава може отримати близько $2,73 млрд, що сприятиме нарощуванню ЗВР і поліпшенню показника композитного критерію МВФ щодо достатності міжнародних резервів», - сказав Шевченко.

Нагадаємо, в Кабміні розраховують, що переговори з МВФ про новий транш повинні завершитися в липні, а гроші надійдуть у вересні. У Раді планують ухвалити всі необхідні МВФ закони до літа.

Раніше в МВФ назвали умову для отримання Україною наступного траншу. А представник фонду зазначив, що в переговорах щодо отримання Києвом нового траншу за програмою stand-by вже є певний прогрес.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: