МВФ дав старт новому проєкту в Україні

Читать на русском
Проєкт ставить перед собою кілька завдань - привести фіскальні інститути у відповідність з сучасними міжнародними практиками та посприяти економічному зростанню і розвитку країни
Ілюстративне фотоeuractiv.com

Міжнародний валютний фонд в Україні почав реалізовувати розрахований до 2023 року проєкт «Продовження податково-бюджетних реформ». Фінансується він коштом Європейського Союзу.

Про це повідомляє Представництво ЄС в Україні.

«Новий проєкт допоможе удосконалити податково-бюджетне адміністрування в Україні та підвищити прозорість і підзвітність у сферах управління держфінансами та збором податків», - йдеться в повідомленні.

Проєкт ставить перед собою кілька завдань - привести фіскальні інститути у відповідність з сучасними міжнародними практиками та посприяти економічному зростанню і розвитку країни. Також будуть модернізовані бюджетний процес, адміністрування та збір податків.

Рік без траншів: чи є майбутнє у співпраці між Україною та МВФНардепи декларують намір реструктуризувати борги перед МВФ, а президент натякає на можливість перегляду умов співпраці із Фондом. Що відбувається у відносинах з МВФ та якими будуть наслідки у разі зупинення кредитування – аналізував Олександр Радчук.

«Пандемія створює проблеми для управління економікою та сталого розвитку в усьому світі. За допомогою таких проєктів Європейський Союз та його партнери допомагають забезпечити належний рівень готовності економічних інституцій України для стабільного та справедливого відновлення», - підкреслила Голова Представництва Європейського Союзу в Україні Ремі Дюфло.

Україна, зазначили у Фонді, один з основних бенефіціарів МВФ з питань розширення потенціалу.

«Ми раді можливості ще більше розширити нашу підтримку цій країні в межах партнерських відносин з Європейським Союзом. Метою цього проєкту є вдосконалення управління бюджетними ресурсами в Україні та сприяння економічній стабільності та інклюзивному зростанню», - резюмувала вона.

Нагадаємо, Україна отримає 2,7 млрд доларів від Міжнародного валютного фонду в рамках нової ініціативи Фонду з додаткової емісії спеціальних прав запозичення, водночас тривають переговори про нові транші МВФ за традиційною кредитною програмою.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: