Україна виконала всі зобов'язання, які дала МВФ – Зеленський

Читать на русском
МВФ може виділити черговий транш. Зеленський вважає, що українська влада виконала всі зобов'язання, які дала фонду.
Фото з відкритих джерел.

Президент України Володимир Зеленський вважає, що українська влада виконала всі зобов'язання, які дала Міжнародному валютному фонду. МВФ може виділити черговий транш.

«Все що я обіцяв пані Георгієвій, все що нам потрібно для України, всі головні реформи ми розпочали, вони проголосовані. Земельна реформа, банківська реформа, ВРП, ВККС. Так, тільки перше голосування, але ми пройшли. І реформа СБУ», - заявив президент під час пресконференції на форумі «Україна 30».

Рік без траншів: чи є майбутнє у співпраці між Україною та МВФНардепи декларують намір реструктуризувати борги перед МВФ, а президент натякає на можливість перегляду умов співпраці із Фондом. Що відбувається у відносинах з МВФ та якими будуть наслідки у разі зупинення кредитування – аналізував Олександр Радчук.

Він повідомив, що сьогодні поведе телефонні переговори з директоркою-розпорядницею МВФ Крісталіною Георгієвою.

Нагадаємо, Україна отримає 2,7 млрд доларів від Міжнародного валютного фонду в рамках нової ініціативи Фонду з додаткової емісії спеціальних прав запозичення, водночас тривають переговори про нові транші МВФ за традиційною кредитною програмою.

Раніше міністр фінансів Сергій Марченко анонсував підписання угоди між Україною та МВФ.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: