Глава НБУ назвав терміни отримання Україною 2,7 млрд доларів від МВФ

Читать на русском
Згідно з регламентом МВФ, після всіх належних процедур Україна отримає фінансування. Імовірно, це відбудеться вже в серпні-вересні
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Національний банк України розраховує на отримання від Міжнародного валютного фонду фінансування 2,7 млрд дол. наприкінці серпня - початку вересня 2021 року. Це залежить від результатів голосування Ради керуючих МВФ, яке імовірно відбудеться 2 серпня.

Про це заявив глава НБУ Кирило Шевченко, повідомляє «Сегодня».

Рік без траншів: чи є майбутнє у співпраці між Україною та МВФНардепи декларують намір реструктуризувати борги перед МВФ, а президент натякає на можливість перегляду умов співпраці із Фондом. Що відбувається у відносинах з МВФ та якими будуть наслідки у разі зупинення кредитування – аналізував Олександр Радчук.

«Вже є рішення Ради директорів МВФ, і ще має бути рішення Ради керуючих фонду. Згідно з регламентом, голосування відбудеться до 2 серпня, і ми сподіваємося, що потім протягом декількох тижнів буде відбуватися перерахування коштів на рахунки», – сказав Шевченко.

Нагадаємо, Україна отримає 2,7 млрд доларів від Міжнародного валютного фонду в рамках нової ініціативи Фонду з додаткової емісії спеціальних прав запозичення, водночас тривають переговори про нові транші МВФ за традиційною кредитною програмою.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: