Законопроєкт про перехідний період на Донбасі потрапить в Раду до осені – Резніков

Читать на русском
Над проєктом документа працювали представники громадянського суспільства, державних інститутів та іноземних місій
Олексій Резніковpresident.gov.ua

Законопроєкт про перехідний період на окупованих територіях Донбасу і в Криму направлять до Верховної ради восени. Законопроєкт забезпечить безпечну деокупацію і реінтеграцію цих територій.

Про це заявив віцепрем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції окупованих територій Олексій Резніков.

«На сьогодні ми майже на фіналізації з точки зору розгляду цього законопроєкту в уряді та після затвердження урядом він буде направлений, відповідно до Верховної Ради України для розгляду» - заявив він.

Переговори «нормандської четвірки»: чи є прогрес у виконанні домовленостей 2019 рокуЯк виконується комюніке нормандської четвірки, ухвалене після зустрічі в Парижі в грудні 2019 року. Розбір Слово і діло.

Резніков сподівається, що під час наступного сесійного періоду восени депутати розглянуть законопроєкт. Над проєктом документа працювали представники громадянського суспільства, державних інститутів та іноземних місій. За цей час документ скоротився з 95 сторінок до 30, було розглянуто близько 180 рекомендацій і пропозицій.

Нагадаємо, 12 липня після зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським канцлер Німеччини Ангела Меркель вважає за необхідне, щоб так звана «формула Штайнмаєра» була імплементована в українське законодавство. Також вона виступає за проведення виборів на окупованій частині Донбасу.

Також просування цієї формули є одним з пунктів домовленості про добудову «Північного потоку-2», яку уклали між собою США і Німеччина 21 липня.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: