ВАКС заарештував додаткове майно, пов'язане з «трубою Медведчука»

Читать на русском
Апеляційна палата розглянула і залишила без задоволення скаргу представника приватної компанії на арешт майна.

Вищий антикорупційний суд заарештував додаткове майно, пов'язане з функціонуванням частини магістрального нафтопродуктопроводу «Самара – Західний напрямок», якою нібито володіє оточення народного депутата Віктора Медведчука.

Таке рішення 24 червня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, 24 лютого ВАКС наклав арешт на частину магістрального нафтопродуктопроводу «Самара – Західний напрямок» і передав його в управління Національного агентства з розшуку та менеджменту активів.

Вже 24 червня антикорупційний суд наклав арешт на додаткове майно, яке пов'язане з функціонуванням «труби Медведчука», зокрема, головного офісу ТОВ «Прикарпатзахідтранс» та іншого. Загалом ідеться про 280 одиниць майна. Тим же рішенням заарештоване передали в управління АРМА.

Втім, не погоджуючись з рішенням, представник ТОВ «Прикарпатзахідтранс» подав апеляційну скаргу. Однак, апеляційна палата залишили її без задоволення.

«Апеляційну скаргу представника ТОВ «Прикарпатзахідтранс» – адвоката Стиранки Михайла Богдановича залишити без задоволення, а ухвалу слідчого судді Вищого антикорупційного суду від 24 червня 2021 року – без змін», – ідеться в рішенні.

Раніше НАБУ і САП повідомили про підозру експерту, який допоміг забрати з державної власності частину магістрального нафтопродуктопроводу «Самара–Західний напрямок». Після розслідування цієї справи завершили.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський і Рада нацбезпеки та оборони запровадили санкції проти народного депутата від ОПЗЖ Віктора Медведчука і його дружини Оксани Марченко за фінансування тероризму. Санкції також торкнулися оточення Медведчука - 19 юридичних та 8 фізичних осіб, з них п'ятеро - громадяни Росії.

Окрім того, РНБО доручила повернути в державну власність частину дизельного нафтопроводу «Самара - Західний напрямок». Пізніше почалася процедура націоналізації зазначеного нафтопроводу.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: