Суд розгляне позов про повернення державі «труби Медведчука»

Читать на русском
Господарський суд прийняв позовну заяву про повернення у власність держави частини нафтопродуктопроводу, яку подав Фонд держмайна.

Господарський суд Житомирської області прийняв до розгляду позов Фонду державного майна про повернення у власність держави частини нафтопродуктопроводу «Самара-Західний напрямок», якою, за даними органів правопорядку, володіє оточення народного депутата Віктора Медведчука.

Таке рішення 7 червня ухвалила суддя цього суду Світлана Кравець, повідомляє «Слово і діло».

Зокрема, у цьому позові до власників частини нафтопродуктопроводу ТОВ «Прикарпатзахідтранс» та Південно-західного акціонерного товариства трубопровідного транспорту нафтопродуктів Фонд держмайна просить суд визнати за державною право власності на цей об'єкт та скасувати державну реєстрацію права власності за цими двома компаніями.

7 червня Госпсуд Житомирщини позов прийняв до розгляду та призначив підготовче засідання на 14 вересня о 10:00. Також суд надав компаніям 15 днів для подачі відзивів на позов та доручив перекласти судові ухвали російською мовою для співвласника труби Південно-західного акціонерного товариства трубопровідного транспорту нафтопродуктів. Окремо суд зупинив провадження до виконання цих доручень.

6 липня суд продовжив до 10 серпня строк для подачі відзивів на позов ТОВ «Прикарпатзахідтранс» і знову зупинив провадження до дати підготовчого засідання.

Раніше НАБУ і САП повідомили про підозру експерту, який допоміг забрати з державної власності частину магістрального нафтопродуктопроводу «Самара–Західний напрямок». Пізніше розслідування цієї справи завершили.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський і Рада нацбезпеки та оборони запровадили санкції проти народного депутата від ОПЗЖ Віктора Медведчука і його дружини Оксани Марченко за фінансування тероризму. Санкції також торкнулися оточення Медведчука - 19 юридичних та 8 фізичних осіб, з них п'ятеро - громадяни Росії.

Окрім того, РНБО доручила повернути в державну власність частину дизельного нафтопроводу «Самара - Західний напрямок». Пізніше почалася процедура націоналізації зазначеного нафтопроводу.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: