РНБО доручила повернути державі нафтопродуктопровід «Самара - Західний напрямок»

Читать на русском
Як зазначив Данілов, зараз нафтопродуктопроводом користуються іноземні компанії, якими володіють громадяни України. При цьому ніякої приватизації не проходило.

Сьогодні РНБО під головуванням президента Володимира Зеленського доручила повернути в державну власність нафтопродуктопровід «Самара - Західний напрямок» - по території України проходить 1433 км трубопроводу.

Про це на брифінгу заявив секретар РНБО Олексій Данілов, передає пресслужба відомства.

Як зазначив Данілов, зараз нафтопродуктопроводом користуються іноземні компанії, якими володіють громадяни України. При цьому ніякої приватизації не проходило.

Як наголошується в повідомленні пресслужби президента, рішенням РНБО від 2015 року Кабінету міністрів було доручено вжити необхідних заходів для збереження та експлуатації частини нафтопродуктопроводів загальною довжиною тисяча чотириста тридцять три км, які проходять через територію України.

«Однак більш ніж за п'ять років уряд не забезпечив належного захисту майнових інтересів держави та доведення в судах різних інстанцій права держави на володіння і користування частиною нафтопродуктопроводів. Внаслідок цього державна власність опинилася в руках двох власників з іноземною реєстрацією, але афілійованих з двома громадянами України», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Україна впровадила санкції проти народного депутата від ОПЗЖ Віктора Медведчука і його дружини Оксани Марченко за фінансування тероризму. Крім того, під санкції РНБО потрапили ще ряд осіб і компаній.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: