Зливи накрили Швейцарію і Британію, відзначені масштабні затоплення

Читать на русском
У Британії найсильніше постраждав Лондон, у Швейцарії негода накрила центр країни - під удар потрапило відразу п'ять муніципалітетів
Фото з місця подійblick.ch

В Європі знову розбушувалася негода. 25 липня сильні зливи та грози накрили Швейцарію і Великобританію.

Про це повідомляють британське видання The Independent і швейцарське Blick.

Так, за інформацією британської газети, найсильніше від злив постраждали райони Клепхем і Кембервелл на півдні Лондона. Дорожньо-транспортна поліція Лондона заявила, що найсильніше постраждав Схід британської столиці, де відзначені сильні затоплення.

«В цей час тунель Greenman закритий. Будь ласка, уникайте цього району і будьте обережні на прилеглих дорогах, кільцева розв'язка Redbridge також затоплена», - сказано в повідомленні.

Повені в Європі лише початок кліматичних катастроф – вченіАномальні зливи в Західній Європі, які призвели до масштабних жертв і руйнувань, будуть повторюватися все частіше через зміни в атмосфері, викликані глобальним потеплінням

Швейцарське видання зазначає, що зливи вдарили по центральній частині країни. Повінь перервала залізничне та автомобільне сполучення між регіонами, дороги затоплені, під воду пішло чимало автомобілів. До того ж кантон Цуг засипало градом, а всього затоплення торкнулося п'ять муніципалітетів - під воду підвали, підземні гаражі та вулиці.

Нагадаємо, через повені в Європі загинуло 200 осіб, понад 700 отримали травми різного ступеня тяжкості. Також відомо, що рятувальники досі розшукують десятки людей.

25 липня на півдні Бельгії негода затопила райони, понад тиждень тому постраждалі від повені. Зливи знову викликали повені в більше ніж десяти населених пунктах на березі річки Маас.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: