Росія перекинула до Криму 21 тисячу військових під виглядом допомоги для ліквідації повені

Читать на русском
Стягування військ РФ на окупований півострів під прикриттям ліквідації наслідків стихійного лиха суперечить нормам міжнародного права
Ілюстративне фотоfirtka.if.ua

Росія скористалася важкими погодними умовами в окупованому Криму і під виглядом допомоги для ліквідації наслідків повеней перекинула до Криму ще 21 тисячу військових.

Про це написала омбудсмен Людмила Денісова у своєму Telegram.

«Під приводом ліквідації наслідків повеней, агресор передислокував на півострів близько 21 тисячі осіб спецпідрозділів і 1367 одиниць автомобільної та спеціальної техніки. До того ж постійно на півострові перебуває понад 31 000 осіб рядового і начальницького складу збройних формувань країни-окупанта», - зазначила вона.

Від посухи до потопу: Крим переживає непрості часиМасштабні руйнування на окупованому півострові Крим спричинила, зокрема, і безгосподарність окупантів.

Денісова нагадала, що стягування військ РФ на окупований півострів суперечить нормам міжнародного права і зажадала від міжнародних партнерів негайно посилити взаємодію, щоб примусити Росію виконувати зобов'язання країни-окупанта відповідно до міжнародних конвенцій.

Нагадаємо, 4 липня в Криму сильні зливи спровокували нові підтоплення, кілька річок вийшли з берегів, а ряд населених пунктів залишився без світла. Був введений режим НС через паводок.

Окупанти заявили, що постраждалі від підтоплень після сильних дощів кримчани до кінця липня звільняються від плати за комунальні послуги.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: