Клімкін прокоментував заяву Арестовича про «здачу інтересів України» Меркель

Читать на русском
На думку колишнього міністра, такі заяви з боку України демонструють проблеми в комунікації Києва і Берліна.
Павло Клімкінpicture-alliance

Заява радника офісу президента, спікера Тристоронньої контактної групи Олексія Арестовича про те, що канцлер Німеччини Ангела Меркель нібито здала українські інтереси – це дуже «дискусійна справа».

Про це написав ексміністр закордонних справ України Павло Клімкін 16 липня у Facebook.

«Читаю, що Меркель нібито «здала інтереси України на користь Росії». Я теж вважаю, що останнім часом пані канцлер не демонструє лідерства, на яке ми всі сподівалися. Але транслювати це від влади - досить дискусійна справа. Погане, я б сказав. Так можна і до санкцій щодо Меркель дійти», - написав Клімкін.

Візит Зеленського в Німеччину: що відомо про переговори з Меркель і ЛашетомВолодимир Зеленський увечері 12 липня зустрінеться з канцлером Німеччини Ангелою Меркель. Що відомо про переговори.

На його думку, такі заяви з боку України демонструють проблеми в комунікації Києва і Берліна.

«Для чого ми це робимо? Чого хочемо досягти? Тим більше що після нових виборів їх менше не стане, насправді навпаки. І до політиків, які наближаються до кінця кар'єри, такі речі не слід застосовувати, тим більше що вплив Меркель, звичайно, зменшиться, але нікуди не дінеться. Ну і до Байдена такі пасажі краще не застосовувати - не зрозуміють», - заявив колишній глава МЗС.

Нагадаємо, раніше спікер ТКГ і радник ОПУ Олексій Арестович заявив, що Президент України Володимир Зеленський і канцлер Німеччини Ангела Меркель не змогли знайти взаєморозуміння під час зустрічі в Берліні 12 липня, особливо, з питання «Північного потоку-2». На його думку, Меркель фактично здала інтереси України Москві.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: