Тихановську зняли з міждержавного розшуку

Читать на русском
Білоруську опозиціонерку Світлану Тихановську виключили з бази даних міждержавного розшуку.
Фото з відкритих джерел.

Білоруську опозиціонерку Світлану Тихановську виключили з бази даних міждержавного розшуку.

Як пише ТАСС з посиланням на Міністерство внутрішніх справ Росії, Тихановську оголошували в розшук на території Росії за ініціативою Білорусі, але з 25 травня цього року її немає в базі даних.

Втекли від репресій: хто з публічних людей Білорусі виїхав з країниЗ Білорусі після погроз були змушені виїхати кілька журналістів, а також головна опонентка Олександра Лукашенка на виборах.

Відомо, що Тихановська проживає в Литві і відвідує інші європейські країни.

Зазначимо, міждержавний розшук оголошується тільки на території країн-учасниць СНД, якщо є підстави вважати, що розшукуваний виїхав в іншу державу цієї співдружності або є дані про наявність родинних та інших зв'язків на території однієї або декількох країн СНД.

Це не те ж саме, що й міжнародний розшук, і в ньому задіяний Інтерпол.

Нагадаємо, Білорусь оголосила Світлану Тихановську у міждержавний розшук у жовтні 2020 року. Її підозрюють у нібито закликах до повалення конституційного ладу.

Як відомо, Європейський Союз планує введення санкцій відносно більш ніж 70 осіб і організацій Білорусі через інцидент з примусовою посадкою авіалайнера компанії Ryanair в Мінську і затримання журналіста Романа Протасевича.

Президент США Джозеф Байден розпорядився на рік продовжити всі санкційні обмеження, введені проти Білорусі та режиму Олександра Лукашенка.

Білоруська влада розробила економічні, політичні та військові заходи у відповідь на санкції, які проти країни вводять Європейський Союз, США та інші країни.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: