За останній тиждень роботи п'ятої сесії Рада ухвалила 49 законопроєктів

Читать на русском

Верховна рада сьогодні закрила п'яту сесію. Тепер до повноцінної роботи депутати повернуться на початку вересня, якщо не буде позачергових засідань. Скільки законопроєктів і постанов нардепи схвалили протягом останнього пленарного тижня, підрахувало «Слово і діло».

З 13 до 16 липня в парламенті ухвалили 14 постанов. Зокрема, у четвер депутати проголосували за звільнення Арсена Авакова з посади міністра внутрішніх справ, а сьогодні – за призначення на цю посаду Дениса Монастирського.

Було прийнято постанову про встановлення 19 жовтня Всеукраїнським днем відповідальності людини. Тепер в установах культури і освіти щорічно проводитимуть тематичні заходи та бесіди про відповідальність людини відповідно до пунктів декларації. Пункти декларації стосуються дбайливого ставлення до довкілля, чесності, законослухняності і шанобливого ставлення до людей.

Ще однією постановою Рада схвалила бюджетну декларацію на 2022-2024 роки. На інфографіці можна подивитися, які основні економічні показники заклав Мінфін. Крім того, парламент ухвалив кілька постанов із перейменування сіл в Івано-Франківській та Полтавській областях.

Протягом тижня Рада ухвалила 49 законопроєктів: 14 – за основу та 35 – в цілому.

У цілому були прийняті два законопроєкти щодо судової реформи – про відновлення роботи Вищої кваліфікаційної комісії суддів (з пропозиціями Володимира Зеленського) і про відновлення роботи Вищої ради правосуддя.

У другому читанні був ухвалений закон, який забороняє продаж ліків громадянам до 14 років. Якщо є сумніви щодо віку, ліки продаються за умови пред'явлення документів.

Рада схвалила закон, який передбачає цифровізацію державних послуг (так званий режим paperless). Як відзначили в Міністерстві цифровий трансформації, до 2024 року планується оцифрувати 100% держпослуг.

Крім того, у другому читанні ухвалили базовий закон про Дія.City – це спеціальний правовий режим для IT-галузі, який передбачає спеціальні умови оподаткування, нові форми і варіанти співпраці фахівця з компанією тощо.

Сьогодні перед самим закриттям сесії депутати проголосували за президентські законопроєкти про національний спротив і про збільшення чисельності Збройних сил.

Нагадаємо, «Слово і діло» підбило проміжні підсумки роботи парламенту:

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: