Рада призначила Монастирського главою МВС: як голосували нардепи

Читать на русском

Верховна рада призначила Дениса Монастирського міністром внутрішніх справ України. Раніше він був нардепом від «Слуги народу» і главою парламентського комітету з питань правоохоронної діяльності. На посту очільника МВС Монастирський змінив Арсена Авакова. Як фракції та групи голосували за призначення міністра – на інфографіці «Слово і діло».

Призначення Монастирського міністром внутрішніх справ підтримав 271 народний депутат, 44 – утрималися, 32 – не голосували.

За призначення Дениса Монастирського главою МВС голоси дали Слуга народу, групи За майбутнє і Довіра.
Голосування за призначення МонастирськогоСлово і ділоЗображення максимального розміру (відкриється в новому вікні)

Фракція «Слуга народу» дала 231 голос «за», один депутат не голосував і 12 – були відсутні. Ще 14 голосів дала група «За майбутнє» та 16 голосів – «Довіра». Від позафракційних депутатів було 10 голосів «за».

Члени фракції «Опозиційна платформа – За життя» або були відсутні, або не голосували. У «Європейській солідарності» 20 депутатів утрималися, один не голосував і 6 – були відсутні.

«Батьківщина» теж не підтримала Монастирського: 7 нардепів утрималися, один не голосував і 17 – були відсутні. У «Голосі» більшість депутатів утрималися.

Нагадаємо, 15 липня Верховна рада звільнила Арсена Авакова з посади міністра внутрішніх справ, він пішов з Кабміну за власним бажанням. На інфографіці можна подивитися, як за його звільнення голосували депутати.

За даними «Слово і діло», в статусі народного депутата Монастирський виконав 19% обіцянок.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: