Два роки роботи ВР: скільки законодавчих ініціатив зареєстрували та ухвалили

Читать на русском

«Слово і діло» продовжує підбивати підсумки практично дворічної роботи Верховної ради IX скликання. Сьогодні пропонуємо подивитися, як у парламенті займалися законотворчою діяльністю. Загалом, за підрахунками наших аналітиків, у Раді було зареєстровано 6 тисяч 143 законодавчі ініціативи.

У цю цифру входять не тільки ініціативи депутатів IX скликання, а й законопроєкти, які перейшли з минулого скликання.

Так, у парламенті зареєстровано 3 тисячі 867 законопроєктів, 4 проєкти Кодексів і 2 тисячі 272 постанови.

Президент Володимир Зеленський вніс у Раду 146 законопроєктів, з яких 91 вже став законом, 4 ухвалили та направили йому на підпис, а 7 проголосували за основу. Крім того, президент подав 14 постанов, 12 з яких ухвалили.

У Раді було зареєстровано 449 урядових законопроєктів (і від Кабміну Гончарука, і від Кабміну Шмигаля): 33 ухвалили за основу, 2 – проголосували як поправку, 5 – проголосували і направили на підпис президенту, 82 – вже стали законом. Також від Кабміну було 45 постанов, затвердили з яких 25.

Народні депутати зареєстрували в парламенті 3 тисячі 272 законопроєкти: 316 вже стали законами, 8 – ухвалено, 22 – направили на підпис Зеленському, 124 – ухвалили за основу, 4 – були ветовані президентом і чекають на розгляд з його пропозиціями, 2 – направили на повторне перше читання, 7 – проголосували як поправку.

Крім того, нардепи внесли 4 проєкти Кодексу (один ухвалили з пропозиціями президента) і 2 тисячі 213 постанов (1 тисячу 36 ухвалили).

Нагадаємо, «Слово і діло» проаналізувало, хто з депутатів більше за інших давав обіцянок, а хто – виконував або провалював.

Також на інфографіці можна подивитися, хто з народних депутатів все ще не виконав жодної обіцянки.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: