Німеччина працює над продовженням договору про транзит газу через Україну – глава Мінфіну ФРН

Читать на русском
Договір про транзит газу через Україну діє до 2024 року, проте зараз розглядається його продовження до 2034 року.
Олаф ШольцGetty Images

Німеччина вимагатиме продовження домовленості про газовий транзит між Росією та Україною, оскільки відчуває відповідальність за забезпечення транзиту через Україну на найближчі десятиліття.

Про це заявив глава Міністерства фінансів Німеччини Олаф Шольц, повідомляє Bloomberg.

«Ми працюємо дуже активно, щоб бути впевненими, що договір про газовий транзит між Україною і Росією був би продовжений», - сказав він в інтерв'ю виданню.

Росія заплатить Україні за транзит газу, навіть якщо припинить його – ВітренкоВітренко нагадав, що контракт з РФ підписувався за формулою «качай або плати». Так що особливого вибору у Москви немає.

Шольц нагадав, що договір про транзит газу через Україну діє до 2024 року, проте зараз розглядається його продовження до 2034 року. Німеччина бачить свою відповідальність у забезпеченні газового транзиту через Україну в майбутньому.

Раніше посол Німеччини в Україні заявила, що однією з умов запуску газопроводу «Північний потік-2» з боку Німеччини для Росії може бути подальший транзит газу через Україну.

Нагадаємо, якщо газопровід «Північний потік-2» запуститься, Україна щорічно втрачатиме близько 1,5 млрд доларів. В операторі ГТС України впевнені, що перед країною постануть серйозні геополітичні та економічні виклики.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: