У «Нафтогазі» прокоментували можливий запуск «Північного потоку-2»

Читать на русском
ЄС має гарантувати збереження транзиту газу через територію України - це може стати прийнятною для України гарантією для запуску «Північного потоку-2».

ЄС має гарантувати збереження транзиту газу через територію України - це може стати прийнятною для України гарантією для запуску «Північного потоку-2».

Про це в середу, 7 липня, на форумі Україна 30 заявив голова «Нафтогазу» Юрій Вітренко.

Рекордні ціни на газ в Європі: в чому причина і як це позначиться на УкраїніЕксперти розповіли, як зростання цін на газ на європейських ринках вплине на Україну. Зокрема, чи буде підвищення вартості для населення.

«Для нас важливо фізично зберегти транзит, щоб він йшов через Україну... Ми не хочемо ще один Будапештський меморандум. Ми сподіваємося, що європейські компанії забронюють відповідні потужності і будуть отримувати газ фізично на кордоні України з Росією. Це буде гарантією того, що газ буде йти через Україну і після 2024 року, коли закінчується поточний контракт із Газпромом», - сказав він.

Вітренко зазначив, що така вимога України виходить з того, що російський Газпром - це велика кількість ризиків, оскільки Росія дуже часто не дотримується контрактних зобов'язань.

У той же час голова «Нафтогазу» наголосив, що російський проєкт «Північний потік-2» - це питання не економіки, а безпеки і політики.

Раніше президент Володимир Зеленський назвав «Північний потік-2» зброєю проти України і Європи.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: