Окупанти соціокультурно пригнічують жителів окупованих територій – розвідка

Читать на русском
Російська програма соціокультурного придушення населення ОРДЛО спрямована на знищення національної ідентичності українського населення
Ілюстративне фотоvchaspik.ua

Російські окупанти розгорнули програму соціокультурного придушення населення тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей через мережу спеціальних «фондів» і «центрів» під координацією сумнозвісного реалізатора політики РФ на Донбасі Дмитра Козака.

Про це заявили в Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України.

Так, одним з основних інструментів окупантів у цьому напрямку є так званий «фонд «з красномовною назвою «Русский мир».

«За інформацією ГУР МО України, головою опікунської ради Фонду призначили заступника керівника Адміністрації президента РФ і основного реалізатора політики Росії на українському напрямку Дмитра Козака. Під прикриттям цього фонду на тимчасово окупованій території Сходу України було відкрито представництво так званого міжнародного культурного проєкту «Російський центр», який координує роботу місцевих органів для здійснення гуманітарної та культурної агресії проти України» - йдеться в повідомленні.

Проблиски свідомості: ідея війни з Україною перестала надихати молодих росіянНаймолодша і найбільш активна частина населення Росії перестала довіряти телевізійній пропаганді.

Російська програма соціокультурного придушення населення ОРДЛО спрямована на знищення національної ідентичності українського населення і повне ототожнення їх з так званим «російським народом». У цій сфері «фонди» і «центри» окупантів дію відразу в декількох напрямках:

  • повне й остаточне викорінення української мови та культури в усіх сферах життєдіяльності місцевого населення;
  • впровадження російських стандартів освіти в місцевих навчальних закладах;
  • пропаганда і несилове насадження збочених і перекручених історичних фактів з історії регіону;
  • максимальне ментальне зближення жителів ОРДЛО з так званим «російським народом».

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Росія починає втілювати в життя державний проєкт під назвою «Репатріація». Мета проєкту - паспортизувати жителів колишніх країн СРСР, які лояльно налаштовані до Росії або працюють там.

Росія нав'язує свої паспорти жителям тимчасово окупованих районів Донецької та Луганської областей з двох основних причин - для виборів до Держдуми та в спробі не дати населенню територій розбігтися.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: