Нардепи скасували штрафи за виїзд із ОРДЛО через Росію

Читать на русском
Парламент скасував штрафи за виїзд з тимчасово окупованих районів Донецької та Луганської області через Росію.

Рада скасувала штрафи за виїзд із ОРДЛО через Росію.

Сьогодні нардепи схвалили відповідний законопроект №5478.

Зараз таке порушення карається штрафом від 1,7 тисячі гривень до 5,1 тисячі гривень. Ті самі дії, вчинені групою осіб або особою, яких протягом року штрафували за виїзд із ОРДЛО через РФ, тягнуть за собою штраф від 5,1 тисячі до 8,5 тисячі гривень.

Погоджувальна рада: за що фракції та групи готові голосувати 29 червня – 2 липняВерховна рада на цьому тижні проведе кілька позачергових засідань і заслухає міністра аграрної політики.

В умовах закриття або обмеженого функціонування КПВВ через дії окупаційної влади українці позбавлені можливості законно виїхати з тимчасово окупованих територій України.

«Це призвело до істотного збільшення випадків виявлення в пунктах пропуску на українсько-російській ділянці кордону осіб, які в порушення вищевказаного порядку виїжджають з тимчасово окупованих територій України на територію Російської Федерації», - зазначено в ній.

Відзначається, що жителі ОСЬ потребують відвідуванні підконтрольної Україні території з різних причин, в першу чергу, пов'язаних з отриманням медичної допомоги, пенсійних виплат, документів або навчанням.

Штрафи скасували на період дії карантину або на час блокування діяльності КПВВ.

Раніше Рада ввела штрафи за відмову від габаритно-вагового контролю.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: