Росія почне роздавати свої паспорти українським заробітчанам – правозахисник

Читать на русском
Законопроєкт російського депутата Затуліна передбачає дуже спрощені умови надання російського громадянства громадянам країн колишнього СРСР.
Ілюстративне фотоGetty Images

Росія починає втілювати в життя державний проєкт під назвою «Репатріація». Мета проєкту - паспортизувати жителів колишніх країн СРСР, які лояльно налаштовані до Росії або працюють там.

Про це написав правозахисник Павло Лисянський.

За його словами, паспортизація українських і не тільки заробітчан планується росіянами в рамках законопроєкту, який в Росії зареєстрував Костянтин Затулін 11 червня 2021 року.

«Проєкт має на меті відновити вплив Росії через збільшення присутності її громадян на території інших країн. Зокрема України та Білорусі» - заявив правозахисник.

Законопроєкт Затуліна передбачає дуже спрощені умови надання російського громадянства громадянам країн колишнього СРСР. При цьому найголовніше, що Москва не змушує їх відмовлятися від громадянства інших країн. Таким чином Росія планує посилити свій вплив у країнах СНД.

Зазначимо, 26 червня прессекретар МЗС Росії Марія Захарова виступила із заявою про те, що їй, мовляв, «логіку і претензії» Володимира Зеленського з приводу незаконної роздачі паспортів громадян Росії жителям окупованої частини українського Донбасу «зрозуміти важко».

Нагадаємо, член ТКГ Сергій Гармаш заявив, що в Росії вирішили кардинально розібратися з питанням про громадянство населення окупованих районів Донецької та Луганської області. Кремль розпорядився до 2025 року вилучити на території ОРДЛО всі українські паспорти.

Раніше експерт припустив, що Росія нав'язує свої паспорти жителям тимчасово окупованих районів Донецької та Луганської областей з двох основних причин - для виборів до Держдуми та в спробі не дати населенню територій розбігтися.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: