Денісова назвала кількість українців у тюрмах РФ і ОРДЛО

Читать на русском
У РФ і на окупованих територіях в неволі знаходяться 405 громадян України, в числі яких 44 військовослужбовці.
Людмила Денісоваскріншот з трансляції

У РФ і на окупованих територіях в неволі знаходяться 405 громадян України, в числі яких 44 військовослужбовці і 30 жінок.

Про це заявила уповноважений Ради з прав людини Людмила Денісова під час урочистого засідання парламенту з нагоди Дня Конституції.

Зміни до Конституції: що обіцяють підтримати нардепи, а за що голосувати не готовіВ Голосі обіцяють не голосувати за скорочення чисельності нардепів, а ЄС готова підтримати зміни до Конституції щодо кримськотатарської автономії.

Омбудсмен нагадала, що стаття 65 Конституції зобов'язує громадян захищати Вітчизну, і її незалежність і територіальну цілісність, і зараз цей конституційний обов'язок як ніколи актуальний.

«На жаль, держава не може гарантувати поки дотримання конституційних прав і свобод на окупованих територіях. Наші співвітчизники змушені виживати за законами природного відбору держави-агресора, яка викорінює не тільки українське, а й людську гідність. 405 громадян України, з яких 44 військовослужбовців і 30 жінок, знаходяться в концтаборах і застінках РФ і на окупованих територіях», - сказала Денісова і запевнила, що в Офісі омбудсмена «знають ім'я кожного».

Нагадаємо, Верховна рада 28 червня провела урочисте засідання з нагоди Дня Конституції. Президент Володимир Зеленський вніс до ВР законопроект про великий герб України.

Крім того, сьогодні Україна отримала від архіву Швеції три копії Конституції Пилипа Орлика. А до Дня незалежності в Україну привезуть оригінал документа.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: