Бойовики продовжують заважати місії ОБСЄ: не пускають через КПВВ і висувають умови – звіт

Читать на русском
Бойовики намагаються забороняти СММ проїзд через блокпости, або обставляють проїзд низкою умов, які вимагають виконати
СММ ОБСЄВідкрите джерело

Бойовики проросійських окупаційних банд який день заважають спостерігачам СММ ОБСЄ виконувати свою роботу з контролю ситуації на Донбасі. Тепер поплічники окупантів не пускають членів СММ через КПВВ і виставляють їм умови проїзду.

Про це повідомляється у звіті СММ ОБСЄ за 10 липня.

Так, 9 липня сталося кілька інцидентів. На блокпості бойовиків у Приморському четверо озброєних членів НЗФ заборонили команді СММ проїзд у бік Набережного нібито через інженерні роботи в цьому районі - хоча пропускали інший транспорт.

Червень в ООС: режим припинення вогню порушили понад 200 разівУ зоні проведення ООС в червні було 205 порушень режиму припинення вогню. Загинули двоє військових, 8 були поранені.

Біля н/п Заїченко окупанти заборонили патрулю СММ їхати в бік н/п Пікузи, і н/п Саханка нібито з причин неможливості гарантувати безпеку патруля.

На блокпості біля н/п Шевченко окупанти пропустили патруль СММ, однак після деяких умов.

«2 озброєних члени збройних формувань дозволили патрулю місії проїхати до н.п. Луково тільки за умови, що спостерігачі не поїдуть далі на південь, мотивувавши це «проведенням інженерних робіт», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що у звіті ОБСЄ від 8 липня також повідомляється, що збройні формування Російської Федерації та їх найманці продовжують перешкоджати діяльності місії ОБСЄ на окупованих територіях.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: