На Донбасі суттєво збільшилася кількість порушень режиму тиші – ОБСЄ

Читать на русском
Порушення режиму припинення вогню, позбавлення, з якими стикаються мирні громадяни, і обмеження свободи пересування СММ стали більш серйозними.

В ОБСЄ заявили про збільшення утричі кількості порушень режиму тиші у зоні проведення ООС. Окрім цього, спостерігається помітне зростання використання більш смертоносних та руйнівних видів зброї.

Про це заявив головний спостерігач Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Яшар Халіт Чевік, повідомляє пресслужба ОБСЄ.

«Ситуація з безпекою на сході України не покращується, і проблеми стають все гострішими», - зазначив Чевік.

Червень в ООС: режим припинення вогню порушили понад 200 разівУ зоні проведення ООС в червні було 205 порушень режиму припинення вогню. Загинули двоє військових, 8 були поранені.

Він підкреслив, що порушення режиму припинення вогню, позбавлення, з якими стикаються мирні громадяни, і обмеження свободи пересування СММ стали більш серйозними.

«Місія відзначила триразове збільшення кількості порушень режиму припинення вогню. Бойові дії відбувалися у більшій кількості місць уздовж лінії зіткнення, і спостерігається помітне зростання використання більш смертоносних і руйнівних видів зброї, а разом з ними і більшого збитку цивільній інфраструктурі», - заявив головний спостерігач СММ ОБСЄ в Україні.

Чевік звернув увагу, що в період із 21 березня по 6 червня місія зафіксувала 25 жертв серед цивільного населення. Він додав, що майже 75% цих втрат відбулися через міни, боєприпаси та інші вибухонебезпечні предмети. Представник ОБСЄ заявив, що сторонам слід «терміново домогтися прогресу у виконанні зобов'язань, пов'язаних із протимінною діяльністю».

Головний спостерігач СММ додав, що свобода пересування цивільних і раніше жорстко обмежується через лінію зіткнення, і закликав відкрити всі відповідні блокпости, в тому числі нові в Золотому та в Щасті.

Чевік закликав сторони повернутися до конструктивного підходу як на місцях, так і в Робочій групі з питань безпеки Тристоронньої контактної групи.

Раніше повідомлялося про те, що бойовики на Донбасі утримують в спецв'язницях близько 3,5 тисячі українців.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: