СММ ОБСЄ виявила мінні загородження біля Петровського на Донбасі

Читать на русском
Розміщення мінних загороджень на ділянці, на якій повинні бути відведені війська - серйозне порушення домовленостей
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ зафіксувала на ділянці розведення сил у Петровському на Донбасі мінні загородження, складені з російських протипіхотних мін.

Про це заявив постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Євген Цимбалюк під час засідання Постійної ради ОБСЄ 11 березня, повідомляє «Укрінформ»

«Згідно з щотижневим звітом СММ від 9 березня, міні-БПЛА СММ вперше виявив дві протипіхотні міни на ділянці розведення в Петровському, які, за оцінкою, належали російським збройним формуванням. Більш того, недалеко від цього району той же БПЛА зафіксував поліетиленовий пакет з близько 20 протипіхотними мінами», - заявив він.

«Північний вітер»: чи втрутиться Росія у конфлікт на ДонбасіВатажок самопроголошеної «Донецької народної республіки» Денис Пушилін заздалегідь відмовився від військової допомоги РФ.

Цимбалюк нагадав, що розміщення мінних загороджень на ділянці, на якій повинні бути відведені війська - серйозне порушення домовленостей.

Нагадаємо, на Донбасі з початку серпня минулого року і по кінець січня 2021 року від підриву на мінах загинули вісім цивільних осіб. Ще близько 30 отримали поранення.

За минулу добу 10 березня СММ ОБСЄ зафіксувала 128 порушень режиму припинення вогню в Донецькій області та 26 – в Луганській.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: