Окупанти продовжують перешкоджати роботі ОБСЄ на сході України

Читать на русском
Збройні формування Російської Федерації та їхні найманці продовжують перешкоджати діяльності Місії ОБСЄ на окупованих територіях.
Reuters

Збройні формування Російської Федерації та їхні найманці продовжують перешкоджати діяльності Місії ОБСЄ на окупованих територіях.

Про це повідомляє пресслужба ООС у Facebook.

Попри заяви з боку міжнародної спільноти, збройні формування Російської Федерації та їхні найманці продовжують перешкоджати діяльності Місії.

Так, у щоденному звіті СММ ОБСЄ зазначено про недопуск патруля Місії на блокпостах збройних формувань, поблизу окупованих населених пунктів Молодий Шахтар та Новоазовськ, посилаючись на накази від командирів та проведення навчань з бойовою стрільбою в цьому районі.

Спостерігачам не вдалося отримати доступ до постійного місця зберігання озброєння та до місць розміщення відведеного важкого озброєння в тимчасово непідконтрольних уряду районах Донецької області, оскільки члени незаконних збройних формувань наказали спостерігачам покинути ці райони.

Поблизу окупованого населеного пункту Довге кремлівські найманці заборонили патрулю Місії перебувати в цьому районі.

БПЛА Місії зазнавали впливу перешкод сигналу GPS внаслідок глушіння, здійснюючи проліт на не підконтрольній уряду України території над населеними пунктами Харцизьк, Липське та Піонерське.

Червень в ООС: режим припинення вогню порушили понад 200 разівУ зоні проведення ООС в червні було 205 порушень режиму припинення вогню. Загинули двоє військових, 8 були поранені.

Під час останнього польоту команда Місії втратила контроль над просторовим положенням БПЛА. Спостерігачам не вдалося повернути літальний апарат.

«Спеціальний представник Діючого голови ОБСЄ в Україні та в Тристоронній контактній групі посол Гайді Грау після чергових зустрічей ТКГ та її Робочих груп у форматі відеоконференцій у своїй заяві засудила обмеження свободи пересування та умисні пошкодження технічних засобів і обладнання для спостереження», – додають у повідомленні.

Своїми діями окупанти намагаються приховати від міжнародних спостерігачів факти своїх порушень.

Нагадаємо, в ОБСЄ заявили про збільшення утричі кількості порушень режиму тиші у зоні проведення ООС. Окрім цього, спостерігається помітне зростання використання більш смертоносних та руйнівних видів зброї.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: