Нардепам рекомендують посилити покарання за примусове виселення з житла

Читать на русском
Незаконне виселення і вселення в житло в Кримінальному кодексі виділили в якості кваліфікованого і особливо кваліфікованого складів порушення недоторканності житла.

Комітет із питань правоохоронної діяльності рекомендує парламенту посилити покарання за примусове виселення з житла.

Нардепам рекомендують схвалити в другому читанні відповідний законопроект №4333, повідомляє інформаційне управління апарату ВР.

Незаконне виселення і вселення в житло в Кримінальному кодексі виділили в якості кваліфікованого і особливо кваліфікованого складів порушення недоторканності житла.

При підготовці законопроекту до другого читання члени Комітету врахували пропозиції щодо зменшення межі штрафу, а також системно погодили розміри санкцій за порушення недоторканності житла.

«Комітет ухвалив рішення рекомендувати Верховній раді схвалити проєкт закону прийняти його в другому читанні та в цілому», - сказано в повідомленні.

У редакції закону до першого читання передбачили, що незаконне виселення карається штрафом від 10 тисяч до 15 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (170 тисяч - 255 тисяч гривень) або позбавленням волі на строк від трьох до шести років.

Якщо виселення вчинили за попередньою змовою групою осіб або посадова особа або із застосуванням насильства/з погрозою його застосування, за це загрожував штраф від 255 тисяч до 425 тисяч гривень або позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років.

Нагадаємо, Рада схвалила цей закон в першому читанні на початку лютого.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: