Раді пропонують повернути звання Героя України Бандері та Шухевичу

Читать на русском
У Раді з'явився проєкт постанови, який пропонує президенту Зеленському повернути звання Героя України Бандері та Роману Шухевичу.
фото з відкритих джерел

У Верховній раді з'явився проєкт постанови, який пропонує президенту України Володимиру Зеленському повернути звання Героя України Степану Бандері і Роману Шухевичу.

Йдеться про проєкт постанови №5721 про святкування 80-річчя створення Української повстанської армії, оприлюднений на сайті ВР 5 липня.

В ОАСК пояснили причину перейменування проспекту БандериВ ОАСК розповіли, що спонукало суддів прийняти рішення про повернення проспекту Бандери старої назви – проспект Московський.

«Проєктом постанови пропонується президенту України присвоїти звання Герой України Тарасу Бульбі-Боровцю і повернути звання Герой України Степану Бандері і Роману Шухевичу», - йдеться в повідомленні.

Група нардепів запропонували таку ініціативу, щоб на державному рівні відзначити 80-річчя створення УПА.

Автори ініціативи - 81 народний депутат, зокрема, з фракцій «Європейська солідарність», «Голос», «Слуга народу», «Батьківщина».

Як відомо, в 2007 році Роману Шухевичу посмертно присвоєно звання Герой України указом тодішнього президента України Віктора Ющенка. У 2010 році Донецький окружний адміністративний суд визнав указ недійсним.

У 2010 році Ющенко присвоїв Степану Бандері звання Героя України. У 2011 році прес-служба Адміністрації тепер експрезидента України Віктора Януковича повідомила, що указ скасований за рішенням також донецького суду.

Нагадаємо, стадіону «Арена Львів» хочуть присвоїти ім'я Бандери.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: