Комітет рекомендує Раді заборонити тварин у цирках

Читать на русском
Комітет з питань екологічної політики та природокористування рекомендує Раді заборонити тварин в цирках і передати їх в реабілітаційні центри.
фото ЕРА

Верховній раді рекомендують передати тварин з цирків до реабілітаційних центрів. Комітет з питань екологічної політики та природокористування надав відповідну рекомендацію щодо законопроєкту №5409.

Про це повідомляє інформаційне управління апарату ВР.

У США тварин почали прищеплювати від коронавірусуЗоопарк міста Окленд, штат Каліфорнія, США, почав робити тваринам експериментальні щеплення від коронавірусу.

Закон передбачає заборону на використання всіх тварин у цирках в Україні.

У документі також прописана передача тварин з державних цирків, які знаходяться на їх балансі, безкоштовно до центрів реабілітації та інші установи, визначені законодавством.

Автори пропонують заборонити і діяльність контактних звіринців з дикими тваринами і їх використання у видовищних заходах, які передбачають демонстрацію здатності тварин до дресури.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Франція заборонить використовувати диких тварин в цирках і морських парках. Ведмедів, тигрів, левів, слонів і інших диких тварин вже в найближчі роки заборонять утримувати і використовувати у виставах цирків на колесах.

Також рішення ухвалила і Португалія.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: